Stiekem denkt iedereen er wel eens over na (denk ik), over hoe de toekomst eruit zal komen te zien. Op trendtablet.com doet Lidewij Edelkoort een nauwkeurige gooi. Deze trendwatcher, trend forecaster van Nederlandse bodem is wereldwijd bekend. Ik bezoek trendtablet.com sinds kort met enige regelmaat, uit nieuwsgierigheid vooral en interesse. Zo kwam ik vandaag terecht bij het onderwerp Food Future. Deze 'blog' geeft een fantastisch overzicht over de kijk op voedsel, in de toekomst natuurlijk. In de toekomst komt ons eten van de straat, uit de buurt en is het vooral puur, vers en eerlijk. Een filmpje over mobile hospitality laat een voorbeeld zien. Prachtig concept als je het mij vraagt, als beginnend toekomstige ondernemer heb je niet veel (geld) nodig. Waar ik af en toe wel de kriebels van krijg zijn die lichte foto's en filmpjes met te fris en te 'nieuw' ogende materialen en mensen met van die té eenvoudige, maar fashionabele, kleding en dito te GROTE bril en gladde, gekamde haren (waar zij de lekkere krullebollen?). Wat dat betreft, als ik de toekomst mag bepalen, zou ik dat lichtbruine IKEA-hout vervangen door ruig, gerecycled hout en komen er normale mensen in de foto's en filmpjes voor met zichtbare poriën, een drie-dagen-baardje en sproetjes. Voor de rest zeg ik: laat je inspireren, ontroeren, intimideren, overdonderen en-wat-nog-meer door de 'toekomst'... volg de toekomst
P.S. Over IKEA-hout gesproken, noordelijk Europa trekt het paard van de toekomst (wat eten betreft). Hier een video over NOMA, het beste (Deense) restaurant ter wereld op dit moment.
woensdag 16 januari 2013
vrijdag 21 december 2012
Gelukkig nieuw HAAR!
Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuw HAAR! Tegen alle meiden met lef van Nederland zeg ik: nog voor het nieuwe jaar, zet hem d'r in, die schaar! Ik weet niet of het toevallig alleen in mijn omgeving gebeurd, maar ik zie steeds meer korte koppies (heb er zelf ook een ;). En wat staat het iedereen GOED! Kort haar geeft je meer karakter, een frisse look en het laat je gezicht het best tot zijn recht komen, if you ask me... Natuurlijk zijn er uitzondering. Denk daarbij aan degene die gezegend zijn met een fantastische bos die altijd goed zit of degene met het geld voor een dagelijkse kapper, anyway, twijfel je nog of wil je inspiratie op doen? Tumblr SHORT HAIR geeft je een mooi overzicht van verschillende short cuts. Jouw kapsel zit daar (binnenkort) ook vast en zeker tussen...

aaaaand cut!

vrijdag 30 november 2012
Garance's Illus(trat)ies
Nieuws uit de hoek van Garance Dore. Jeweetwel, die leuke Franse vriendin van Scott Schuman van The Sartorialist en samen zo verzot zijn op streetstyle Fashion en daarvan de mooiste kiekjes maken én delen. Maarrr, Garance heeft meerdere kwaliteiten. Als je haar blog volgt, zijn haar fahionable illustraties je vast wel opgevallen. Ze werd jaren achtervolgd door vragen over de verkoop van haar illustraties. Geen wonder, al zeg ik het zelf, want haar tekeningen zijn speels, fris en tonen haar kijk op de mode, die je in een foto niet kunt pakken. Maar nu wist ze dan ook dat het tijd werd om iets met die vragen te doen. Sinds kort heeft ze daarom een eigen online-boutique(!) geopend waar je voor 40 dollar al een trotse eigenaar bent. Waar wacht je nog op...?
vrijdag 23 november 2012
Iris Apfel...again
Haar documentaire is nog niet beschikbaar (waarover ik eerder heb gepost), maar hier nog interview met (misschien wel mijn idool) the fabulous Iris Apfel...
> http://vimeo.com/53712944
donderdag 8 november 2012
High Tea van de lage landen
Zoals ik in een paar posts eerder vertelde over de geïmporteerde spaghetti Bolognese, werd me op 24kitchen verteld dat ze dit in Italië eigenlijk helemaal niet kennen. Datzelfde geldt voor High Tea! Ook dit fenomeen is niet bekend in "land van herkomst": Engeland, maar is gewoon een creatieve Nederlandse variant op de Engelse Afternoon Tea. Of moet ik zeggen, het totaal omgekeerde van de Afternoon Tea. Want deze bestaat uit een maaltijd die rond de klok van zes in de avond genuttigd wordt en bestaat uit witte bonen in tomatensaus, eieren, worstjes, kaas en chips, aldus Wikipedia. En dit doet me verdacht veel denken aan de English Breakfast van sommige hotels, maar dat terzijde.
.jpeg)
.jpeg)
High tea dus. Volgens ons Nederlanders een luxueus, bijna truttig maar wel erg gezellig en (vooral) vrouwelijke eetgelegenheid. Onze Hollandse kerels zie je niet snel in zo'n knus high tea-huisje zitten als die van PINK LEMON in Den Bosch. Sterker nog, ik denk dat ze daar nog niet dood gevonden willen worden, terwijl wij dames bijna geil worden van de heerlijke kitscherige sfeer die er heerst.
Alle clichés en stereotypen van High Tea komen in Pink Lemon samen. De authentieke theekopjes en schoteltjes met gouden randjes en victoriaanse bloemetjes zijn van de partij, net zoals de scoons en bagels. En de taartjes en gebakjes zijn net zo zoet als de rest van het interieur. Een perfecte Hollandse high tea dus als je het mij vraagt ;)
.jpeg)
.jpeg)
zondag 21 oktober 2012
Killed the biet
Spaghetti-kip
Namens (ik gok 99,9% van) studerend Nederland ik wil ik diegene bedanken die ooit de spaghetti Bolognese in Nederland heeft geïntroduceerd (tot dusver heeft Google dat niet voor mij kunnen vinden). Als student kun je er bijna niet omheen en bovenal is het gewoon een geliefd recept dat ook de rest van Nederland graag kopieërt uit de Italiaanse keuken.
Een van de grote voordelen van tomatensaus vind ik dat je er eigenlijk alle groentes in kan gooien die je nog in huis hebt (ook als je van plan bent ze in de vuilnisbak te gooien, zelfs nóg lekkerder, zo'n overrijpe tomaat!). Met een scheutje rode wijn (zelfs wit mag, maar rood is lekkerder), Italiaanse kruiden en eventueel een rapsje Parmezaan, waan je je vanzelf in Italië. Houd je dus niet in en wijk gerust af van het recept (wat betreft de groentes dan). En hoewel er tal van variaties van deze spaghetti-met-gehakt-in-tomatensaus circuleren, wil ik je niet onthouden van deze versie met kip.
Men neme:
- Kipfilet in blokjes ( ik reken altijd 1 per persoon)
- groente in de breedste zin van het woord, deze keer heb ik een halve zak roerbakgroente,
halve courgette en restjes verse broccoli
- tomatensaus 250 gr per persoon ongeveer (mijn favoriet is de biologische van AH, in een glazen fles. Niet alleen goedkoop, maar vooral erg lekker en biologisch!)
- gedroogde Italiaanse kruiden (koop eens een zak bij de Turk, goedkoper en het is eeuwen droog te bewaren), knoflook, (zee)zout, cayenne peper goed voor de stofwisseling! (andere peper mag ook, whatever you like), eventueel wat basilicum, groene pesto en parmezaanse kaas
- olijfolie/kokosolie (geen zonnebloemolie, is helemaal niet gezond)
- scheutje rode wijn
- spaghetti (ik prefereer de volkoren, omdat 'ie een extra bite heeft en gezonder is)
- wokpan
Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet er een scheut olijfolie over en laat deze na het afgieten in een gesloten pan zitten, dan blijft het nog lang warm.
Bak als eerste de kip met de knoflook tot de kip gaar is. Je kunt ook eerst de knoflook bakken, maar zorg dan dat deze niet bruin wordt, dan wordt 'ie bitter (!). Als de kip gaar is doe je de groente er in en wok je deze kort op hoog vuur. Voeg dan de tomatensaus toe en vervolgens (naar smaak) het zout, de peper, rode wijn en de Italiaanse kruiden. Laat dit even pruttelen, zodat de alcohol verdampt en de kruiden lekker worden opgenomen.
Schep spaghetti op je bord en giet de saus er over. Finish met basilicumblaadjes, een lepeltje pesto en Parmezaanse kaas
Men neme:
- Kipfilet in blokjes ( ik reken altijd 1 per persoon)
- groente in de breedste zin van het woord, deze keer heb ik een halve zak roerbakgroente,
halve courgette en restjes verse broccoli
- tomatensaus 250 gr per persoon ongeveer (mijn favoriet is de biologische van AH, in een glazen fles. Niet alleen goedkoop, maar vooral erg lekker en biologisch!)
- gedroogde Italiaanse kruiden (koop eens een zak bij de Turk, goedkoper en het is eeuwen droog te bewaren), knoflook, (zee)zout, cayenne peper goed voor de stofwisseling! (andere peper mag ook, whatever you like), eventueel wat basilicum, groene pesto en parmezaanse kaas
- olijfolie/kokosolie (geen zonnebloemolie, is helemaal niet gezond)
- scheutje rode wijn
- spaghetti (ik prefereer de volkoren, omdat 'ie een extra bite heeft en gezonder is)
- wokpan

Bak als eerste de kip met de knoflook tot de kip gaar is. Je kunt ook eerst de knoflook bakken, maar zorg dan dat deze niet bruin wordt, dan wordt 'ie bitter (!). Als de kip gaar is doe je de groente er in en wok je deze kort op hoog vuur. Voeg dan de tomatensaus toe en vervolgens (naar smaak) het zout, de peper, rode wijn en de Italiaanse kruiden. Laat dit even pruttelen, zodat de alcohol verdampt en de kruiden lekker worden opgenomen.
Schep spaghetti op je bord en giet de saus er over. Finish met basilicumblaadjes, een lepeltje pesto en Parmezaanse kaas
.jpeg)
Abonneren op:
Posts (Atom)